free website hit counter
Home»تاریخچه

معرفی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان

سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان در مورخ ۱۳۷۲/۴/۱ تاسیس گردیده و با برگزاری انتخابات هیئت مدیره عملا از ابتدای سال ۷۳ شروع به فعالیت نموده است. اکنون سازمان با فعالیت در تمامی شهرستانهای استان با ۶ دفتر نمایندگی وحدود ۴۴۵۸نفر عضو دارای ۹ نفر عضو هیئت مدیره می باشد.

از این تعداد اعضای سازمان بالغ بر ۲۶۰۷عضو دارای پروانه اشتغال و تعداد ۱۸۵۱ نفراز مهندسان بدون پروانه اشتغال به کار مهندسی می باشند. همچنین بالغ بر ۷۳۹نفر از بانوان نیز عضو سازمان می باشند.

وظایف و اهداف سازمان :

همواره سهم عظیمی از سرمایه های ملی کشور در قالب احداث واحد های مسکونی ، تجاری ، اداری ،آموزشی ، بهداشتی ، فرهنگی و… صرف پروژه های ساختمانی و صنایع وابسته به آن می شود که برای بهره برداری مناسب از این حجم زیاد ثروت ملی رعایت اصول فنی و استانداردهای کیفیت در طراحی ، تولید و انتخاب مصالح ساختمانی مرغوب و استاندارد و نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده از اولین درجه اهمیت برخوردار است.

بر این اساس نظام مهندسی ساختمان به نمایندگی از آحاد جامعه اهداف ذیل را پی گیری می نماید:

۱- تقویت‌ و توسعه ‌فرهنگ ‌و ارزشهای ‌اسلامی ‌در معماری‌ و شهرسازی‌.
۲- تنسیق ‌امور مربوط‌ به‌ مشاغل ‌و حرفه‌های ‌فنی‌ و مهندسی‌ در بخشهای‌ ساختمان ‌و شهرسازی‌.
۳- تامین ‌موجبات‌ رشد و اعتلای ‌مهندسی ‌در کشور.
۴- ترویج‌ اصول‌ معماری‌ و شهرسازی ‌و رشد آگاهی ‌عمومی ‌نسبت‌ به‌ آن‌ و مقررات‌ ملی‌ ساختمان‌ و افزایش‌ بهره‌وری‌.
۵- بالا بردن ‌کیفیت ‌خدمات‌ مهندسی ‌و نظارت‌ بر حسن‌ اجرای ‌خدمات‌.
۶- ارتقای ‌دانش ‌فنی ‌صاحبان ‌حرفه‌ها در این ‌بخش‌.
۷- وضع‌ مقررات‌ ملی‌ ساختمان‌ به‌ منظور اطمینان ‌از ایمنی‌، بهداشت‌، بهره‌دهی‌ مناسب‌، آسایش‌ و صرفه ‌اقتصادی‌ و اجراء و کنترل ‌آن‌ در جهت‌ حمایت ‌از مردم‌ به‌ عنوان ‌بهره‌برداران ‌از ساختمانها و فضاهای‌ شهری ‌و ابنیه‌ و مستحدثات ‌عمومی ‌و حفظ‌ و افزایش‌ بهره‌وری‌ منابع‌ مواد و انرژی‌ و سرمایه‌های‌ ملی‌.
۸- تهیه و تنظیم مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی
۹- الزام ‌به ‌رعایت ‌مقررات ‌ملی‌ ساختمان‌، ضوابط‌ و مقررات‌ شهرسازی‌ و مفاد طرحهای ‌جامع ‌و تفصیلی ‌و هادی ‌از سوی‌ تمام ‌دستگاههای‌ دولتی‌، شهـرداریها، سـازندگان‌، مهندسین‌، بهره‌برداران‌ و تمام‌ اشخاص‌ حقیقی ‌و حقوقی‌ مرتبط‌ با بخش‌ ساختمان ‌به ‌عنوان ‌اصل‌ حاکم‌ بر کلیه ‌روابط‌ و فعالیتهای‌ آنها و فراهم‌ ساختن‌ زمینه ‌همکاری‌ کامل‌ میان‌ وزارت‌ مسکن‌ و شهرسازی‌، شهرداریها و تشکلهای ‌مهندسی‌ و حرفه‌ای‌ و صنوف‌ ساختمان‌.
۱۰- جلب ‌مشارکت‌ حرفه‌ای ‌مهندسان‌ و صاحبان ‌حرفه‌ها و صنوف‌ ساختمانی‌ در تهیه ‌و اجرای ‌طرحهای‌ توسعه‌ و آبادانی ‌کشور.

به یاری پروردگار توانا و در راستای سیاست گسترش عملکرد و اجرای قوانین نظام مهندسی و ساخت و ساز در میهن عزیزمان ، هر عضو کوچک از این سازمان بزرگ موظف است تا با هر آنچه در توان دارد برای بالابردن سطوح کاری سازمان تلاش نماید تا به این روال ، تعهدات اخلاقی و اجتماعی خود را در قبال مردم صبورمان به انجام رساند .
اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با دیدگاه و نیت خیرخواهانه تمامی تلاش خود را در انجام وظایف محوله، می نمایند .
هیات مدیره محترم سازمان نیز با کوشش فراوان و در ادامه مسیر ، تلاشهای اعضای محترم در دوره های قبل به ارتقاء و محکم کردن پایه های بنیادین سازمان می پردازند.

تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۸|