مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: استفاده از عناصری مانند بادگیر، قنات و آبانبارها نشان میدهد که دانش مهندسی و فهم عمومی و اجتماعی مردم گذشته بالا بوده است و امید است بتوان،از تجربیات گذشته برای حفظ ظرفیتها و منابع طبیعی برای نسل آینده استفاده کنیم.
حامد مانیفر روز چهارشنبه در حاشیهی آیین افتتاحیهی دومین همایش ملی فناوریهای نوین و بهینهسازی مصرف انرژی با تاکید بر هوش مصنوعی در صنعت ساختمان گفت:
دانش مهندسی گذشتگان ما در ایران، به ویژه در مناطق گرم و خشک مانند سمنان، همواره امیدآفرین بوده زیرا آنان تلاش میکردند که از منابع محدود، بیشترین استفاده را ببرند.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از تجهیزات نوین و سامانههای کنترلی برای بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمان افزود: پیشنویس ویرایش پنجم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، با عنوان «مدیریت مصرف انرژی در ساختمانها»، برای نظرخواهی عمومی منتشر شده است که در این پیشنویس، نسبت به نسخهی فعلی، تغییرات جدی لحاظ شده است؛ به ویژه در مورد مصرفکنندگان بارز ساختمان که تاسیسات مکانیکی و برقی هستند.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: پیشبینی شده است که این تجهیزات، به امکانات اندازهگیری و ثبت و ارسال اطلاعات به مراکز پایش داده مجهز باشند و ضوابط و معیارهایی برای طراحی تاسیسات وجود دارد که اتلاف انرژی به حداقل برسد.
مانیفر بیان کرد: تصویب این ویرایش اکنون در مرحلهی نظرخواهی عمومی است و پیشبینی میشود که تا پایان سال ۱۴۰۳ به تصویب برسد و از نیمهی دوم سال ۱۴۰۴ لازم الاجرا شود؛ البته تا پیش از تصویب نهایی، اجرای آن به صورت داوطلبانه امکانپذیر است.
وی افزود: اجرای تجهیزاتی که گفته شد، با رویکرد استفاده از هوش مصنوعی در ساختمان است و در این ویرایش، استفاده از روشهای شبیهسازی و اینترنت اشیا پیشبینیشده است و سامانهی کنترلی نیز با زمینهی هوش مصنوعی کار خواهد کرد.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: مساله مهمتر، مردمیسازی صرفهجویی است به این معنی که مردم از مزایای اقتصادی این صرفهجویی منتفع شوند و در بهابازار یا بورس انرژی، انرژی مازاد خود را بفروشند و به این موضوع هم در ویرایش جدید مبحث ۱۹ توجه شده است.
.